Temporary Promoter

       Assalamualaikum........cakkkk....selamat pagi semua......hehehe..lamanya xhupdate belog an.....miss my belog so so so so much than miss my Incik Kekasih Hati...hahah.....

       Actually busy sikit la.....busy bekerja.....padahal jadi part time promoter jer....hukhuk...Bermula 29 mei hingga sekarang,shaya xpernah bercuti lagi.....dahsyat x???mata pn dh mcm panda dah....sabar jer la....just tinggal lagi 5hari lagi nk bekerja.....Seriusly cakap,first day kerja,memg dh give up....xpernah2 nak berdiri 9jam tanpa duduk......NON-STOP oke...kaki dah kebas dah....+++++ bekerja xmndpt restu dari Incik Kekasih Hati...tersangat sedih that tyme...Tapi,bila dah lama kerja kt shini,rasa sedih plak nak tnglkan.....yerla..kt shini,shaya boleh mngenali perangai org terutama customer..ada yg baik,ada yg kurang....memahami khdpn bekeluarga....yang plg penting mngawal perasaan marah...betul2 menguji kesabaran....tambah2 lagi,bila ada mulut sumbang a.k.a mulut xpernah makan penyepak.....memang geram betul org mcm ni....hidup lama dah ker adik????

       Ramai yang cakap promoter ni mcm xdk class la....ya..yg tu xdinafikan....kebanyakannya memang dah xbelajar selepas spm/stpm....tp diorg bukannya xpandai...kebanyakannya datang dari keluarga yang bermasalah and perlukan duit poket..thats y diorg bekerja......dan kebanyakan temporary promoter adalah lepasan ipta/ipts/matrikulasi/maktab perguruan.....kenapa dorg jdi temporary promoter???sebabnya,just nak bekerja sekejap jer ntk mendapatkan duit poket....bukan nak bekerja selama-lamanya....Pelbagai jenis orang yang shaya dah jmpa bila bekerja.....ini baru kerja xrasmi....kerja rasmi nanti,mcm mana la ea....penuh dgn dugaan dan cabaran...Jadi kanak2 best kan???xpyh pkr banyak perkara......kan kan kan...hehehehe

      So,bila dah bekerja tetap,kerja la dgn elok2 yer......ada mulut2 sumbang tu,normal la.....kalo x sebab gila pangkat,mesti kedengki.....tu jer motif ....abaikan jer.....xpun,kasi ajar itu mulut....hahaha...