Cinta Si Akauntan VS Cinta Si Pakar IT

Aku akan meng-CREDIT cintaku padamu, bila kamu men-DEBIT untukku cintamu. Aku akan mencatat kisah cinta kita dalam sebuah JOURNAL, dan mem-POST-ing nya ke dalam LEJER hatiku. Aku akan menjaga sebuah ACCOUNT cintamu, berdasarkan DOUBLE-ENTRY. Dengan cara ini kamu akan tahu BALANCE credit atau debit, dan AMOUNT dari cintaku padamu. Kemesraan kita tercatat dalam WORKSHEET. Kadang perlu kita lakukan ADJUSTING ENTRIES untuk menjaga cinta kita tetap kukuh. TRIAL BALANCE memperlihatkan bahwa kita serius satu sama lain, sebab TOTAL dari cinta kita ternyata satu dan sama. Maka kita lakukan CLOSING ENTRIES saat kita setuju untuk menikah. PROFIT & LOSS statement, menyatakan apa yang telah terjadi kemudian, mari bersama-2 kita lihat BALANCE SHEET kita, apa saja ASSETS & LIABILITIES kita ??
 






VS





.♥ DELETE semua FILE kebencian...
.♥ INSTALL anti-virus egonisme...
.♥ RESTART kehidupanmu dgn kasih...
.♥ REFRESH peribadimu...
.♥ DOWNLOAD kesabaran...
.UPLOAD tingkahlaku yg benar...
.♥ Jgn meng-UNDO pengalaman buruk...
.♥ COPY & PASTE semua pengajaran & ilmu yg baik...
.♥ LOADING semua dgn DOA & USAHA ♥ ~
p/s : agak2 sapa menang???fuhfuh~~...hehehe.....
ini disebabkan aku dulu pelajar peakaunan dan sekarang pelajar network......
sgt terpesong dulu & sekarang...hehehe....

♥ TERIMA KASIH SUDI SINGGAH | TINGGALKAN JEJAK ANDA ♥

Gila-Gila Days with Buddies....

ini namanya entry gila kamera....sebab entry kali ni xnk bnyk potpet...juz nak tnjuk gmbr2 jer....watak2 ialah Noor Taufiq B Zakaria....Nur Mushira Bt Muhammad Yusuf...Afiqah Nadiera bt Abdul Aziz & Puteri Nurul 'Ain Adil bt Md Sabri....rancangan awal,mau tembakgambar kt KLCC...tp keadaan xmngizinkan,sempat di PV....myb lain kali lah....hukhuk....





NOOR TAUFIQ BIN ZAKARIA



PUTERI NURUL 'AIN ADIL BINTI MD SABRI




AFIQAH NADHIRAH BINTI ABDUL AZIZ



NUR MUSHIRA BT MUHAMMAD YUSUFF




p/s : kami semua adalah pelajar degree in network & mobile computing.....**tetiber jer**....hahah.....doakan kejayaan kami menuntut ilmu......MAY ALLAH BLESS US ..... selamat membulatkan diri ya kawan2....cuti cuti jugak,system jangan lupa buat oke...term two,dh kena present......jgn nak ulang kesilapan term one.....peluang xkan dtg ntk kali ketiga.....nasihat untuk diri sendiri jugak....i love u allsss my friends....
♥ TERIMA KASIH SUDI SINGGAH | TINGGALKAN JEJAK ANDA ♥

BMI yang stabil mencantikkan tubuh badan..... =.=

Fuhfuh...~~~Assalamualaikum....lamanya aku xhupdate belog ni...kompem dah berhabuk berkarat berdaki semua lah...hehhe....kali ni aku nak story pasal BMI...apa tu BMI????BMI is stand for Body Mass Index.....iaitu balance berat badan and tinggi kita.....oke...meyh aku setory pasl diri aku yang cumel ni.....**perasan gle....**xsuka,xpyh scrolldown baca....


gambar kiri tyme 15/5/2011 (62kg).....gambar kanan tyme 29/10/2011 (53kg).....ada nampk beza x???mst x kn....yerla...tgk gmbr,xnmpk la.....kwn2 yg nampak aku depan2,nmpk beza....mcm mana boleh jd cmni???sbbnya biarlah aku jer yg tau....dan cara2 nya,balancekan makanan....means kandungan makanan,...protein,karbohidrat,zat besi n so on kna la sekata.....xmau makan ikt sdp mlt perut ja...nty OBESE,baru tau....heheh....

oke2,meyh tgk jadual bawah ni nak tau BMI korg.....xpyh nak baca bnyk2...aku tau,korg pn mst xsuka membaca banyak2 kan...macam aku jugak....=.= .....



So,inilah aku yg skrg.....sapa yg pernah tgk gmbr aku b4 b4 ni,kompem nampk perbezaan....**bangga sebentar** ikt suka lah..ni belog aku kn.....T___T.....



p/s : xpyh la nak berdiet seksa diri bagai2....n yg pntng xpyg nak makan produk yg xketahuan tu...juz imbangkan makan sudah lah...n bnykkan exercise ntk sehatkan badan.....
♥ TERIMA KASIH SUDI SINGGAH | TINGGALKAN JEJAK ANDA ♥

Berdua Bersatu.....by Forteen

Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu



p/s : aku tetap menyayngi kamu...... siapakah beliau???biarlah rahsia......hehehe....
♥ TERIMA KASIH SUDI SINGGAH | TINGGALKAN JEJAK ANDA ♥

Cinta itu bukan milik kita berdua.....

aku bukan nak hentam orang ke hape..ape yg dh jadi tu..jadi ah...nak buat hape..nak kate hape...itu TERPULANG...cume kamu bayangkan..kalau kamu di tempat shaya...kamu berfikir..wajar atau pun tidak TINDAKAN anda itu terhadap shaya...ok? terima kasih.. :)

bukan untuk menyalahkan..bukan untuk menuding jari..sebab itu semua datang dari aku.....yang xpernah memahami kau...yg xpernah nak caring dgn kau....

dan yeaah....as a fwens..ade yg support..ade yg menumbangkan...tapi tu sume tak goyahkan aku...aku masih kuat berdiri dengan dua belah kaki..aku masih kuat untuk angkat kedua2 tangan aku...terima kasih untuk sahabat2 aku....bagi kata semangat..dan ye..air mata aku menitik laju keluar..kadang2 tanpa apa2 sebab..berjujuran membasahi pipi...dugaan bertimpa2..aku cuma harap..satu hari nanti..kehidupan aku cume di kelilingi gelak tawa dan sinar kebahagiaan dan tiada lagi air mata murahan........

 untuk di luar sana...
my name is Puteri Nurul 'Ain Adil

hanya nama yang kau kenal...
tapi kau xkan pernah tahu apa di sebalik nama itu...
stop judge me anything that you dont know


ohhooii..ni lah sahabat aku yang tahu apa yang telah berlaku terhadap diriku dari A-Z....thanks darlingsss support i.....


i love uollssss au......uollsss tetap yg terbaik dlm hidup aku...walaupun uoollss mulut mcm laser & m16...hope kita xkan terpisah sampai bila2 oke....


p.s : nanti aku hupdate gambar my bff at kolej ya.....teman aku ponteng kelas tyme aku down......teman aku xpose tyme aku malas...hahah....

♥ TERIMA KASIH SUDI SINGGAH | TINGGALKAN JEJAK ANDA ♥

T_T Happy Happy Convo Day T_T

Assalamualaikum.....Hai Rakan-rakan.....wt ape tu??????kompem ada yg tengah berbangga-bangga dengan jubah Harry Potter,bunga2 di Taman Botani bearberuang di Zoo Negara....oupss....apa yg aku merepek ni???maksudnya,sesiapa yang baru lepas konvo,kompem masih in mood happy kan...???tp aku rasa biasa jer...dont know y.....hhehe....aku nya feeling mmg mcm xstabil ckt...kejap oke,kejap tidak....tp xbermaksud,aku ni 24 jam xstabil...hehehe....


             with Fataina Abd Halim....CSOMer.... ( Diploma in Computer System : Operation & Management )



with Nazzatul Annis & Noor Taufiq ( Diploma in Computer System & Networking )
now Degree in Network & Mobile Computing


 with my parents ( MD SABRI BIN SULAIMAN & CHE NORIAH BT MAHMUD )

love u all so much.....walaupun ain xpernah banggakan mak & ayah,walaupun ain xpernah dengar ckp mak & ayah. walaupun ain selalu mtk mcm2 kt ayah & mak, ain tetap syg mak & ayah walaupun ain xpernah mengungkapkan kata2 syg kt mak & ayah......ain xsanggup kehilangan mak & ayah......huhuhu...lagu bawah ni ain tujukan buat mak & ayah.....harap suatu hari nanti,mak & ayah dpt baca semua yang ain tulis dlm blog ni.....



p/s = lepas raya haji kena dtg kl balek,,,ambil transkrip & g medan MARA....conversation loan......
♥ TERIMA KASIH SUDI SINGGAH | TINGGALKAN JEJAK ANDA ♥

Cinta Perlu Sebab ker????

Assalamualaikum......

cinta bersebab?
sebab apa kita mencintai seseorang itu?
adakah cinta memerlukan sebab,,

pernahkah pasangan anda bertanyakan sebab apa cintakan dia..
dan nak jawab apa?

ikhlas ke kita menyanyai seseorang itu?
kenapa bila kita tanya pasal ni pasangan kita senyap dan diam?
sebab,,sebabbb,,sebabbb..

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan
di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah
bangku yang disediaka n di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si
suami. Ini dialog mereka

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangk an sebabnya, namun begitu abang memang
menyayang i dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan
abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangk annya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa
abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada
saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman
lelaki, semuanya tahu menerangk an mengapa mereka mencintai . Dalam bentuk
puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata
"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang
merdu, penyayang dan mengingat i abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis
dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan peneranga n suaminya tadi.
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalanga n dan koma.

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang
disayangi . Surat itu diletakka n di sebelah katil isterinya di hospital.
Surat tersebut berbunyi begini :

"Sayang!Jika disebabka n suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah
engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabka n
kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...seka rang bolehkah engkau
menunjukk annya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika
disebabka n senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau
tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabka n
setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika cinta memerluka n
sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.
Adakah cinta memerluka n sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini,
selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkal a perkara tercantik
dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia
boleh dirasai dalam hati."



p/s : Aku mengharapkan lelaki seperti ini....xperlu nak berjiwang2 jika belum nikah denganku......xperlu nak beromantik2 jika belum halal bersamaku......sekian terima kasih....wassalam.....

♥ TERIMA KASIH SUDI SINGGAH | TINGGALKAN JEJAK ANDA ♥

English is Easy Right ???? Try answer this....

CER TRY JAWAB TENGOK.....GOOD LUCK.....HEHE...

♥ TERIMA KASIH SUDI SINGGAH | TINGGALKAN JEJAK ANDA ♥

Berkawan Biar Seribu,Bercinta Biar SATU......

ohhoooiii...malam ni aku nak story mory ckt blh x????STORYMORY oke...bukan nak buat ketupat....hehhe...harap maklum ya....kenapa bila pasangan bercinta,diorg xbagi berkawan dgn orang lain dah????eg :- si awek xbg si pakwe kwn dgn perempuan lain.....and si pakwe xbagi si awek kwn dgn laki lain......eyh2....korang ni dah sah jadi suami isteri ker nak main kongkong kongkong ni????aku cukup pantang kalau mcm ni...sapa pernah kenal aku,kompem nampak aku mcm jenis xksh....memanglah ada sbb kenapa kongkong.....tp alasan xmunasabah...tkt kehilangan si dia......**hello,kalau betullah die tu jodoh kau,xpyh nak tkt lah weyh..terpisah beriburiburibu batu pun korang bersatu jugak......kalau die bukan jodoh kau,korang berkepit 24jam pn,berpisah jugak.....

dan aku mengalu-alukan jika ex2 pakwe aku ataupun ex2 kepada pkwe ataupun awek kepada ex2 pakwe aku nk berkawan dgn aku.....aku xksh jer.....aku okey jer.......no hall lah..<<ikhlas dari hati aku taip>>..anggap member2  dah...xpyh tkt ler weyh.....selagi korang xkacau hidup aku,aku xkacau hidup korang.....kalau korg xdk wt hal dgn aku,aku xdk wt hal dgn korg....tu jer....fullstop....

1)    kalau aku ni jns xsporting,kalau aku ni jns xopen minded,kalau aku ni jns xprofessional,dah lama aku putus kawan dengan kawan aku.....KAWAN BAIK aku pulak tu.......sebabnya,kitorg pernah berkongsi pakwe.....share pakwe yg same.....dahsyat x????tyme tu aku kapel dah dgn laki ni,pastu baru aku tau die ada awek lain.....bila tanya and tanya,awek die tu kawan baik aku sendiri....mula2 kawan aku xtau yang aku ni kapel dgn pakwe die,tp lame2 aku story kt die.....xsampai hati kot nak wt cmtu kt kwn baik sndri....dan kitorg wt kptsn clash dgn pakwe kitorg......and now,kitorg masih berkwan seperti biasa....maklumlah semuanya 1 sekolah dulu.....nak lari mana kn?kan?kan?**macam ni lah yang aku nak....ukhwah yang berlandaskan syariat xkan terputus......insya-allah....

2)   kalau aku ni jns xsporting,kalau aku ni jns xopen minded,kalau aku ni jns xprofessional,mmg aku xlyn kau dah.....aku rasa aku kau lah org pertama yg aku syg gle2.....walaupun kita xpernah jumpe....first tyme kita jumpa,lpas kita putus..kt kl sentral....pastu kita jumpa kt langkawi.....dan last jmpe thn lpas kt bandaraya....aku snggup jer tngu kau pergi PLKN.....3bulan tu.....pastu kau kerja lak.....bila aku msuk KPTM,kau kantoi dgn aku yg kau dah lama menduakan aku......tu pun aku terdetik nk buka Myspace kau yg sebelum2 tu aku xpernah2 bukak....kuat kan deria keenam aku...???dan malam tu jugak kita pts dan aku xdgr langsung reasonsssss kau....bnda dah nampak terang kan.....xpyh dgr pn xpe...lps aku clash dgn kau,aku single selama setahun setgh  dan hampir 2thun jugaklah....maybe fobia kot.....dan 5bln lpas kita clash,kau plak clash.....aku tau kau cuba cri lain,tp xjmpe smpai skrg....aku tau kau masih mengharapkan aku,tp aku xmampu nak beri syg aku kt kau...maafkan aku ya kawan.....dan kami masih lagi berkawan sampai sekarang....LOVE YOU MY DEAR FRIEND MOHD SYAZWAN BIN YAHAYA.......

3) hah....dgn dia ni mmg aku xkan sporting,,,memang aku xkan professional...memang aku xkan openminded.....dia ni ketua segala bapak ayam,boya darat,ulat bulu,pisau cukur.......sapa yg kenal aku,automatik akan kenal dia....dia cari aku ker,kawan2 aku ker,pakwe kwn2 aku ker....BLOCK BLOCK die ya......ckup ni jer aku story psl die...FULLSTOP!!!!

lastly,aku rasa xsalah kan kalau kita masih berkawan seperti biasa...xsalah kan kalau kita semua berkawan...wtper nak gaduh2....watper nak benci2...watper nak marah2....dan yg plg penting,watper nak EGOEGOEGO......

p/s : ramai yang tanya kt aku,kenapa marah aku sekejap sahaja.....dan kenapa aku nampak mcm rilex jer....kenapa aku masih mampu tersenyum walaupun dalam kesedihan.....dan kenapa aku xksh berkawan dgn ex-ex aku....1 jer aku jawab....."kenapa kita perlu cetuskan persengketaan sedangkan wujudnya kita dari kemesraan dua insan".....betul x silent readers????sy tahu yang sy ada silents readers... renungkanlah dan selamat beramal......<3 <3 <3

p/s 2 : Aku xksh single lama2 pn,aku tetap menunggu seorang lelaki yang benar2 ikhlas dgn aku dan sudi jadikan aku kekasih halalnya.....Amin....Janji Allah Itu Pasti.....



♥ TERIMA KASIH SUDI SINGGAH | TINGGALKAN JEJAK ANDA ♥

Di Mana Letaknya Kegagahan Wanita ??

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada
kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada
pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW:

"Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat " Surah Al-Ahzab : Ayat 71

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu
dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka
sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."

p/s = aku adalah perempuan yang gagah...masih mampu tersenyum walaupun ditinggalkan tanpa alasan yang kukuh.....aku mampu hidup tanpa seorang yang bernama KEKASIH...tapi aku xmampu hidup tanpa seorang SAHABAT.......
♥ TERIMA KASIH SUDI SINGGAH | TINGGALKAN JEJAK ANDA ♥

This blog fully designed by ME.MY.I| Alright reserved by NURUL AIN